CARNE
CARNE fresh
CARNE fresh
Lapte si branzeturi
Brutarie & Patiserie
Ți-ar plăcea să încerci ceva cu adevărat unic și extrem de gustos? Atunci continuați să citiți și învățați cum să gătiți un curry aprins din Caraibe preparat cu banane, creveți și ardei iute.
Aromele contrastante din acest curry sunt cele care îl fac atât de special. Laptele de cocos cremos îmbină dulceața bananelor cu aroma delicată de fructe de mare a creveților. Apoi aveți ardeiul iute super picant care încearcă să vă cucerească papilele gustative cu arome iuți jamaicane.
Am decis să folosim banane în locul bananelor pentru această rețetă din două motive:
bananele sunt mai dulci decât plantains
bananele sunt mai ușor de găsit în majoritatea magazinelor
Dar puteți folosi plantains pentru a urma o abordare mai tradițională. Doar să știți că curry-ul nu va fi la fel de dulce.
În general, acest curry picant nu este doar foarte aromat, ci și sănătos, deoarece este plin de legume colorate și fructe de mare sănătoase. Curry-ul singur are 350 de calorii, 43% din RDI pentru proteine și doar 7% din RDI pentru carbohidrați. Puteți servi cu un castron de orez sau niște pâine, pentru a-l transforma într-o masă completă.
Suntem atât de încântați că veți putea încerca acest lucru și sperăm că vă va plăcea la fel de mult ca nouă. Urmați pașii noștri simpli de mai jos și va fi în farfuria dvs. în doar aproximativ 30 de minute.
Pentru 4 persoane.
Ulei Masline | 1 lingurita |
Ceapa | 1 |
Căței de usturoi | 2 |
Rădăcină proaspătă de ghimbir | 30 g |
Pudră de curry | 1 lingurita |
Sare | 1 vârf de cuțit |
Cimbru | 2 ramurele |
Ardei iute | 1 |
Rosii | 400 g |
Lapte de nucă de cocos (conservă) | 400 mL |
Banane | 2 |
Creveți King | 400 g |
Lime / Lămâie | 1/2 |
Să începem prin a pregăti toate legumele.
Decojiți și tăiați rădăcina proaspătă de ghimbir, tăiați ceapa subțire și tăiați ardeiul iute scotch bonnet. Apoi, tăiați roșiile proaspete în bucăți și puneți deoparte toate legumele pregătite.
Apoi, se încinge uleiul vegetal într-o tigaie mare și se adaugă ceapa tocată și usturoiul pisat. Se sotează până când usturoiul devine parfumat și apoi se adaugă ghimbirul feliat, pudra de curry, condimentele și crenguțele de cimbru rupte.
Gătiți condimentele timp de câteva minute pentru a-și elibera toată aroma.
Să începem prin a pregăti toate legumele.
Decojiți și tăiați rădăcina proaspătă de ghimbir, tăiați ceapa subțire și tăiați ardeiul iute scotch bonnet. Apoi, tăiați roșiile proaspete în bucăți și puneți deoparte toate legumele pregătite.
Apoi, se încinge uleiul vegetal într-o tigaie mare și se adaugă ceapa tocată și usturoiul pisat. Se sotează până când usturoiul devine parfumat și apoi se adaugă ghimbirul feliat, pudra de curry, condimentele și crenguțele de cimbru rupte.
Gătiți condimentele timp de câteva minute pentru a-și elibera toată aroma.
Â
Acum, este timpul să adăugați bananele delicioase.
Decojiți și tăiați bananele în chipsuri și adăugați-le la curry-ul cu nucă de cocos. Apoi, gătiți-le timp de 5 minute sau suficient pentru ca fructele să își elibereze aroma.
Evitați să le gătiți prea mult, altfel vor deveni prea moi.
Acum, introduceți creveții și stoarceți lămâia.
Gătiți curry-ul de banane pentru încă 5 minute.
Când creveții devin roz și ușor curbați, sunt gata. Evitați să le gătiți prea mult, pentru că se vor micșora prea mult și vor deveni gumoase.
Pentru final, serviți acest delicios curry de creveți cu banane cu orez fiert la abur și decorați cu piper negru și cimbru.
Pofta buna!
CARNE fresh
Lapte si branzeturi
Brutarie & Patiserie
No account yet?
Create an Account