Chorizo Iberic este un carnat crud-uscat traditional spaniol, realizat din carne de porc iberic si condimente specifice regiunii. Se remarca prin gustul intens, aroma profunda de paprika si usturoi si o textura densa, dar frageda. Este un produs emblematic al gastronomiei iberice, folosit atat ca aperitiv, cat si in diverse preparate gatite.
Condimentat cu paprika (dulce sau picanta), usturoi si sare, chorizo-ul capata o culoare rosu aprins si un parfum afumat inconfundabil. Procesul de fermentare si uscare naturala intensifica aromele si ofera o textura ferma si placuta. Se poate consuma ca atare, feliat subtire, sau incorporat in preparate precum tocanite, orez cu chorizo, paste sau tortilla.
Se potriveste perfect cu vin rosu cu tanin mediu (ex. Tempranillo, Syrah), vinuri de tip crianza sau o bere artizanala ambrata – bauturi care echilibreaza condimentatia si grasimea carnii.
Ingrediente: carne de porc iberic, paprika, usturoi, sare, condimente naturale. Fara aditivi sintetici.
Valoare energetica (kJ/ kcal): 1760 / 423
Grasimi (gr): 36,0
din care acizi grasi saturati (gr): 14,2
Glucide (gr): 1,0
din care zaharuri (gr): 0,5
Proteine (gr): 23,0
Sare (gr): 4,0
Alergeni: nu contine
Nascut, crescut, sacrificat si transat in Spania
Ambalaj: 500gr/buc, 6kg/bax