Jamonul Iberic cu Os DOP Guijuelo provine de la porci 100% iberici, crescuti in libertate in Dehesa spaniola si hraniti cu ghinde, ceea ce confera carnii un gust autentic, complex si profund. Este una dintre cele mai rafinate si pure forme de jamon iberic, recunoscuta pentru textura catifelata si aroma intensa data de grasimea fina infiltrata in carne.
Este uscat si maturat natural pentru o perioada indelungata, in functie de dimensiunea pulpei, proces care dezvolta o paleta aromatica bogata: note de nuci, iz subtil afumat si o dulceata naturala specifica carnii hranite cu bellota. Culoarea variaza intre rosu intens si tonuri mai inchise, iar marmorarea naturala ii confera suculenta si finete.
Se serveste cel mai bine feliat subtire, la temperatura camerei, alaturi de paine rustica, masline, branzeturi maturate si rosii cherry. Este piesa centrala din orice platou gourmet.
Se potriveste perfect cu vin rosu elegant si bine structurat (ex. Tempranillo, Rioja Reserva), sherry sec (Fino, Manzanilla) sau un vin spumant brut, care echilibreaza grasimea si intensitatea aromelor.
Ingrediente: carne de porc iberic 100%, sare. Fara conservanti sau aditivi. Maturare naturala.
Valoare energetica (kJ/ kcal): 1470 / 354
Grasimi (gr): 28,0
din care acizi grasi saturati (gr): 9,5
Glucide (gr): 0,5
din care zaharuri (gr): 0
Proteine (gr): 28,5
Sare (gr): 3,8
Alergeni: nu contine
Nascut, crescut, sacrificat si transat in Spania
Ambalaj: 8-9kgr/buc