Lagrima de porc Iberic este o delicatesa rara, provenita de la porci iberici certificati, crescuti in Peninsula Iberica dupa metode traditionale si hraniti natural. Aceasta piesa de carne este intens marmorata, extrem de suculenta si plina de aroma, fiind cunoscuta si ca „delicii de coasta” – fasii subtiri, cu textura frageda si gust profund.
Este ideala pentru preparate rapide la gratar sau tigaie, unde grasimea se topeste lent si imbraca carnea cu o savoare deosebita. Se poate servi simplu, cu sare de mare si piper proaspat macinat, sau alaturi de piure de radacinoase, legume coapte ori sosuri din vin rosu si fructe de padure.
Se potriveste excelent cu vin rosu matur si corpolent (ex. Ribera del Duero, Negru de Dragasani), sau o bere artizanala bruna cu note caramelizate si de nuci prajite.
Ingrediente: lagrima de porc iberic (Cerdo Iberico), refrigerata sau congelata, fara glazura, fara aditivi.
Valoare energetica (kJ/ kcal): 1350 / 324
Grasimi (gr): 28,5
din care acizi grasi saturati (gr): 10,2
Glucide (gr): 0
din care zaharuri (gr): 0
Proteine (gr): 18,0
Sare (gr): 0,2
Alergeni: nu contine
Nascut, crescut, sacrificat in Spania
Ambalaj: 300gr/buc, 5kg/bax